Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

SutinkuUždaryti
0

Jūsų krepšelis yra tuščias

El.paštas
Jūros daržovės WAKAME, smulkintos, Ruschin, 30 g

Japoniška klasika mūsų virtuvėje! Tinka gardinti sriubas, salotas, troškinius. Jodo šaltinis!

Kaina: 9,85 €
Prekės aprašymas

Wakame yra tamsiai žalios jūržolės: malonaus, švelnaus skonio, priduodančios egzotiško labai indivdualaus gardumo sriuboms, salotoms, įvairiausiems daržovių patiekalams. Šios jūržolės ypač skanios pakepintos su svogūnais ar apvirtomis daržovėmis. Puikiai tinka prie folijoje keptos žuvies ar agurkų ir citrusinių vaisių salotų su acto padažu. Wakame, panašiai kaip kombu, dažniausiai naudojamas japoniškai miso sriubai. Taip pat suminkština kartu verdamus, kepamus, troškinamus skaidulinius maisto produktus. Jos, kaip ir kombu, turi daug naudingų maistinių savybių, tik jose daugiau magnio nei jodo.

Vidutinis jodo kiekis įvairiose jūros daržovėse (100 g): AO Nori ~5 mg, Nori ~5 mg, Wakame ~10 mg, Mekabu ~15 mg, Hijiki ~45 mg, Arame ~60 mg.

Informacija vartotojui: Wakame daržovės naudojamos labai mažais kiekiais. Jos natūraliai turi daug jodo. Perteklinis jodo naudojimas gali sukelti skydliaukės funkcinius sutrikimus. Todėl yra rekomenduojama per dieną suvartoti ne daugiau nei 0,2 mg jodo, kas atitinka maždaug 1 g wakame (pusę valgomojo šaukšto sausų jūržolių)

Naudojimas: prieš vartojant 1–2 min. pamirkykite vandenyje. Nenaudokite vandens, kuriame buvo mirkomi dumbliai.

Maistinė vertė 100 g: 599 kJ/143 kcal: riebalų 3.2 g, angliavandenių 45.4 g, baltymų 18.8 g.

Kilmės šalis: Japonija

Pirkėjų atsiliepimai
Pirkėjų atsiliepimai:

Ši prekė dar neturi atsiliepimų.
Prieš rašydami atsiliepimą turite prisijungti.

Prisijungti

Neseniai žiūrėjote