Didžioji dilgėlė puikus bioaktyvių medžiagų šaltinis. Jauni pavasariniai, malonaus aromato dilgėlių lapai labai tinka maistui. Mitybinė lapų kokybė prilygsta ankštiniams augalams. Juose aptinkama apie 4% riebalų, 20% baltymų, iki 25% celiuliozės, skruzdžių rūgšties, taninų, glikozido, urticido, minerlinių medžiagų (kalio, natrio, magnio, geležies, sieros, silicio, chloro ir kt.), vitaminų B, C, K, karotinio, chlorofilo. Dilgėlių lapai naudojami maistui, vaistinių ir kosmetinių priemonių gamyboje.
Šie dilgėlių milteliai gauti sudžiovinus dilgėlių lapus žemoje temperatūroje ir po to juos sumalus. Idealiai tinka pagardinti košę, sriubą, troškinį, salotas, kepinius, kokteilius. Užtenka 1 arbatinio šaukštelio per dieną.
Sudedamosios dalys: 100% džiovintų dilgėlių.
Maistinė vertė 100 g: 1285 kJ/307 kcal, riebalų 3,55 g, angliavandenių 37,39 g (iš jų cukrų 2,9 g, skaidulinių medžiagų 23 g), baltymų 31,52 g.