„CRIOLLO”- archainė, viena rečiausių, labiausiai nykstančių ir parazitų mėgstama kakavos rūšis, kad išsaugoti šį gamtos kūrinį ji auginama mažuose, etiškuose šeimos ūkiuose.
Skonis: aromatingas be kartumo, antriniai riešutų, karamelės ir vaisių aromatai.
Kakavos masė gaminama įvairių formų pvz.: gėlytės, drugelio. Įvairios formos matomos produkto nuotraukose.
Paruošimo pavyzdys puodeliui 250 ml:
Sudėti: kakavą (20 g. – 30 g.), norimus prieskonius (cinamoną, imbierą, kardamoną, čili, timūro uogą…) ir mėgstamus natūralius saldiklius į maišytuvą. Tuomet užpilti virintu, atvėsintu iki 75 C laipsnių vandeniu, ir viską suplakti.
Veganiška, be cukraus ir glitimo.
Pupelių kilmės šalis – Peru, iš tvarių ūkių.
Sudedamosios dalys: kakavos masė iš 100 % ”Criollo” pupelių.
Maistinė vertė (100 g): 635 Kcal, baltymų 15 g, riebalų 56 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 34g), angliavandenių 11 g (iš jų cukrų 0.6 g), magnis 2978mg/kg, geležis 24.9mg/kg, cinkas 38.8 mg/kg
Pilnos sudėties kakava gali padėti: atverti širdį, sustiprinti kūrybinius centrus,dirbant protinį darbą, sustiprinti intuiciją ir koncentraciją.
Svarbu sveika bei subalansuota mityba.
Gamintojas: Ananda cacao, UAB, Lietuva.