Ekologiškai užaugintos sezamo sėklos patiekalų paskaninimui, maistingiems užkandžiams gaminti. Turi daug skaidulų, įvairių mineralų ir mikroelementų.
Sezamas - Azijos kultūra. Užauginti ir surinkti sezamo "kapsules", kurios atsiveria tik sėkloms pilnai sunokus, yra itin darbaimlus procesas, reikalaujantis daug rankų darbo.
Sezamo sėklos maistui suteikia riešutų skonio ir prideda subtilaus traškumo. Plačiai naudojamos Azijos patiekaluose. Naudojamas įvairiems patiekalams gardinti: sriuboms, salotoms, troškiniams, barstyti ant duonos, dėti į saldumynus.
Sezamas turi itin retų skaidulų (lignanų) sezamino ir sezamolino. Ištirta, jog šie lignanai padeda mažinti cholesterolį kraujyje bei išvengti aukšto kraujo spaudimo.
Varis gali padėti sumažinti skausmą ir tinimą sergant reumatoidiniu artritu. Magnis padeda išvengti astminių spazmų, mažinti kraujo spaudimą, išvengti kraujagyslių spazmų, kurie sukelia migreninius skausmus. Kalcis – žarnyno vėžio, osteoporozės, migrenos ir PMS prevencijai.
Sudėdamosios dalys: ekologiškos sezamų sėklos*.
*Sertifikuota ekologiškumo sertifikatu LT-EKO-001 (ne ES žemės ūkis).
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
Grynasis kiekis 150 g.
Kilmės šalis: Uganda.
Gamintojas: UAB "Du Medu"
! Žalio maisto kokybė.