Reikės: 
* 500 g žemės riešutų;
* 2 v.š. žemės riešutų aliejaus (taip pat gali būti kokosų, ar kitas švelnaus skonio aliejus; jei riešutai nėra labai sausi, aliejus nėra būtinas);
* žiupsnis Himalajų druskos (nebūtina).

Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 °C ir 10 minučių joje skrudiname žemės riešutus. Jei pageidaujate švelnesnio skonio sviesto, nulupkite paskrudintų riešutų odeles. Skrudinti nereikia, jei norite gaminti žaliavalgišką riešutų sviestą. Riešutus suberiame į Vitamix maisto smulkintuvą ir grūstuvu aktyviai juos stumiame link malimo peiliukų. Jei norime, įberiame druskos. Jei riešutai sausoki, pilame aliejų. Riešutų masę sumalame iki norimos konsistencijos: visiškai vientiso sviesto arba traškaus - su riešutų gabalėliais.

Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: FB "Veganiški receptai"