Reikės:
* 1 stiklinės per naktį mirkytų migdolų riešutų;
* 3 stiklinių vandens; 
* žiupsnio Himalajų druskos (nebūtina);
* 2-3 datulių (nebūtina jei nenorite saldžiau);
* gabalėlio vanilės lazdelės (nebūtina);
* maišelio augalinio pieno gamybai.

Gaminimas: 
Nulupame mirkytų migdolų riešutų odeles. Į Vitamix smulkintuvą pilame vandenį, dedame nuluptus riešutus, datules bei prieskonius ir gerai viską sublenderiuojame. Gautą skystį pilame į augalinio pieno maišelį ir kaip įmanoma sausiau nusunkiame. 
Pastabos:
* Likusias riešutų išspaudas galima panaudoti jas dedant į košę, pyragą ar kokteilį. Sumaišius su agavų sirupu galima naudoti kaip saldų pagardą lietiniams arba kaip užtepėlę.

Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: FB "Veganiški receptai"