2 porcijoms reikės:
* 1 skardinės kokosų pieno (400 ml);
* 1/2 stiklinės braškių (gali būti šaldytos);
* 7 vnt. Keimling datulių be kauliukų;
* tarkuoto juodo šokolado papuošimui.

Gaminimas:
Kelioms valandoms į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardinę. Atidarę atšaldytą skardinę, atsargiai išimkite viršuje atsiskyrusį kokosų kremą, jis bus naudojamas šio deserto gamybai. Pirmiausia Vitamix maisto smulkintuvu išplakite kokosų kremą (pradėkite nuo 1 greičio, pamažu jį padidinkite iki maksimalaus greičio, plakite apie 12 sekundžių). Suplaktą kokosų kremą silikonine mentele išimkite iš indo, tuomet į indą sudėkite datules, suberkite braškes ir viską gerai suplakite iki vientisos masės. Kokosų kremą sudėkite į saldžią braškių masę ir dar kartą, naudodami pulsavimo funkciją, viską trumpai suplakite Vitamix smulkintuvu. Gautą kremą supilkite į desertines taures ir kelioms valandoms palikite šaldytuve. Patiekdami pabarstykite tarkuotu juoduoju šokoladu.


Skanaus!


Už receptą ir nuotrauką dėkojame: FB "Veganiški receptai"