„NaturGreen“ ekologiškas šalto spaudimo kokosų aliejus iš sunokusių kokoso riešutų minkštimo. Nerafinuotas, nedezodoruotas. Nuostabaus aromato. Tinka kepti aukštoje temperatūroje, gerai atskleidžia prieskonius. Naudojamas kepimui, kepiniams ir kaip užtepas ant duonos (sviesto pakaitalas be cholesterolio). Taip pat kūno priežiūrai.
Tai labai stabilūs riebalai – juos kaitinant nesusidaro kenksmingos transriebiosios rūgštys, todėl jie puikiai tinka ruošti maistą aukštoje temperatūroje: kepti „Wok“ keptuvėje, tiesiog kepti, skrudinti, taip pat kepiniams, troškiniams ir kt. Kokosų aliejus nepakartojamas ir kaip užtepas ant duonos, ypač su prieskoniais, nes itin gerai atskleidžia jų skonį bei aromatą.
Gaminant maistą su kokosų aliejumi jaučiamas natūralus kokosų kvapas, nors specifinio skonio patiekalams jis nesuteikia. Todėl tinka ir saldiems, ir rimtiems patiekalams gaminti (o labiausiai – kepti blynus). Pakaitinti kokosų aliejuje geriausiai atsiskleidžia prieskoniai, todėl tai pats mėgstamiausias aliejus rytietiškoje virtuvėje.
Be glitimo, be laktozės. Tinka veganams.
Sudedamosios dalys: ekologiškas kokosų aliejus*. *iš ekologinių ūkių (sertifikuota ES-ECO-024-MU sertifikatu).
Maistinė vertė (100 g) – 3700 kJ/900 kcal: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų 94.5 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g.
Dėl temperatūros savybės nesikeičia, iki 24°C būna kietas.Laikyti ne šaldytuve. Atidarius sunaudoti per 2 – 3 mėn. Stiklainyje su užsukamu dangteliu.