Reikės: 
* 1/2 stiklinės saulėgrąžų sėklų;
* 1/2 stiklinės anakardžių riešutų;
* 1 citrinos sulčių;
* juodosios druskos (Kala Namak);
marinuotų burokėlių;
* svogūnų laiškų;
* šviežių agurkų;
* raugintų agurkų;
* krapų;
* juodųjų pipirų.

Gaminimas: Norėdami pagaminti veganišką "kefyrą" šaltibarščiams į Vitamix maisto smulkintuvą dedame per naktį mirkytas saulėgrąžų sėklas, 2 valandas mirkytus anakardžių riešutus, pilame citrinos sultis, beriame juodąją druską, pilame 2-4 stiklines vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo šaltibarščius mėgstate) ir viską labai gerai suplakame. Į dubenį dedame marinuotus burokėlius, supjaustytus svogūnų laiškus, agurkus, krapus ir pilame paruoštą "kefyrą". Viską gardiname maltais pipirais ir gerai išmaišome.

Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: FB "Veganiški receptai"

{JFBCGraph image=https://www.zaliavalgis.lt/images/stories/saltibarsciai.jpg}