Pagrindui reikės:
* 300 g miltų;
* 50 g cukraus pudros (Vitamix ją galite sumalti patys);
* 100-120 ml vandens;
* alyvuogių aliejaus;
* 0,5 arb. šaukštelio
Himalajų druskos.
Pagrindo sutepimui
:
* 3 valg. šaukštų veganiško karamelinio padažo (nebūtina);
"Sūrio" kremui reikės:
* 500 g šilkinio tofu arba sojų varškės (tartaletei reikalingą kiekį sojų varškės pasigaminsite iš 250 g
sojų pupelių. Kaip gaminti sojų varškę skaitykite čia: https://bit.ly/2kQfJ5a);
* 100 g
anakardžių riešutų;
* 4 valg. šaukštų veganiško karamelinio padažo (nebūtinai, galima dėti analogišką kiekį cukraus ir šie tiek kitų jūsų mėgstamą prieskonį suteikiančių priedų);
* 4 valg. šaukštai citrinos sulčių (nebūtina jei nenorite saldžiarūgščio skonio);
* 1 arb. šaukštelio
agar-agar miltelių;
Papuošimui reikės:
* uogų;
* tarkuoto šokolado.

Pagrindo gamyba:
Į miltus įmaišome cukraus pudrą ir druską. Po truputi pilame aliejų bei vandenį ir stengiamės suminkyti į vientisą tešlą. Kai tik tešlą galima formuoti, tolygiai ją klojame į kepimo formą ir subadome šakute. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes. 
Iškeptą, atvėsusį pagrindą aptepame karamelės padažu.
Tofu, anakardžių riešutus, karamelinį padažą ir citrinos sultis dedame į Vitamix maisto smulkintuvą
ir gerai sumalame iki švelnios vientisos konsistencijos. 
Nedideliame inde išmaišome 1/4 stiklinės vandens ir agar-agar miltelius, trumpam užviriname ir supylę į tofu masę gerai išmaišome. Gautą kremą pilame į iškeptą, apteptą tešlos pagrindą, išlyginame paviršių ir dekoruojame uogomis bei tarkuotu šokoladu. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.


Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: FB "Veganiški receptai"