Pagrindui reikės:
* 300 g miltų;
* 50 g cukraus pudros (Vitamix ją galite sumalti patys);
* 100-120 ml vandens;
* alyvuogių aliejaus;
* 0,5 arb. šaukštelio Himalajų druskos.
Pagrindo sutepimui:
* 3 valg. šaukštų veganiško karamelinio padažo (nebūtina);
"Sūrio" kremui reikės:
* 500 g šilkinio tofu arba sojų varškės (tartaletei reikalingą kiekį sojų varškės pasigaminsite iš 250 g sojų pupelių. Kaip gaminti sojų varškę skaitykite čia: https://bit.ly/2kQfJ5a);
* 100 g anakardžių riešutų;
* 4 valg. šaukštų veganiško karamelinio padažo (nebūtinai, galima dėti analogišką kiekį cukraus ir šie tiek kitų jūsų mėgstamą prieskonį suteikiančių priedų);
* 4 valg. šaukštai citrinos sulčių (nebūtina jei nenorite saldžiarūgščio skonio);
* 1 arb. šaukštelio agar-agar miltelių;
Papuošimui reikės:
* uogų;
* tarkuoto šokolado.
Pagrindo gamyba:
Į miltus įmaišome cukraus pudrą ir druską. Po truputi pilame aliejų bei vandenį ir stengiamės suminkyti į vientisą tešlą. Kai tik tešlą galima formuoti, tolygiai ją klojame į kepimo formą ir subadome šakute. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Iškeptą, atvėsusį pagrindą aptepame karamelės padažu.
Tofu, anakardžių riešutus, karamelinį padažą ir citrinos sultis dedame į Vitamix maisto smulkintuvą ir gerai sumalame iki švelnios vientisos konsistencijos.
Nedideliame inde išmaišome 1/4 stiklinės vandens ir agar-agar miltelius, trumpam užviriname ir supylę į tofu masę gerai išmaišome. Gautą kremą pilame į iškeptą, apteptą tešlos pagrindą, išlyginame paviršių ir dekoruojame uogomis bei tarkuotu šokoladu. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame: FB "Veganiški receptai"