4 asmenims

 

KEPTI INGREDIENTAI

Ingredientai:
900 g pomidorų perpjautų pusiau (geriausiai tinka pailgi Roma rūšies pomidorai)
2 mažos česnako skiltelės, nuluptos
1 (100 g) didelė morka
150 g pievagrybių
1 (110 g) nedidelis raudonas svogūnas, nuluptas, padalintas ketvirčiais
2 valg. šaukštai (30 ml) extra virgin alyvuogių aliejaus (nebūtina)
1 šaukštelis druskos (nebūtina)

Gamybos eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 230°C. Sudėkite pomidorus, česnakus, morkas, pievagrybius ir svogūną į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite 20 minučių arba kol pomidorai taps minkšti.

SPAGEČIAI IR PADAŽAS

Ingredientai:
340 g pilno grūdo makaronų (nevirtų)
85 g pomidorų pastos
1/4 puodelio (6 g) baziliko lapelių
1/2 puodelio (6 g) šviežio raudonėlio

Gamybos eiga:
1. Kol daržovės kepa, išvirkite spagečius pagal gamintojo nurodymus. Gerai juos nuvarvinkite, atidėkite 1 puodelį vandens, kuriame virė spagečiai. Laikykite šiltai.
2. Sudėkite keptus ingredientus į Vitamix smulkintuvo indą. Įdėkite pomidorų pastą, uždenkite dangtį.
3. Įjunkite smulkintuvą naudojant minimalų greitį, tuomet greitai padidinkite greitį iki maksimalaus.
3. Plakite 2-3 minutes arba kol karštai garai pradės kilti pro indo dangtelio angą.
4. Sumažinkite greitį iki minimalaus. Nuimkite indo dangtelį ir pro angą įmeskite baziliką ir raudonėlį, įpilkite atidėtą vandenį. Uždenkite dangtelį. Plakite 10-15 sekundžių, kol žolelės bus susmulkintos.
5. Užpilkite padažą ant spagečių ir mėgaukitės!

Receptas ir nuotrauka - Vita-Mix Corporation.