Šioms duonelėms pasigaminti reikės mirkytų linų sėklų, smulkintuvu arba kavamale maltų sausų linų, morkų tirščių, sumaltų ir nuspaustų raugintų kopūstų, pipirų, kalendros. Mirkytus linus sumaišome su daržovėmis, o maltų sausų linų dedame tiek, kad užsimaišytų nei per skysta, nei per kieta tešla. Duonelėms džiovinti geriausiai tinka daugkartiniai džiovinimo lakštai, tuomet lengva tešlą tolygiai paskirstyti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Džioviname neaukštoje temperatūroje džiovintuve apie 8 val. vis apversdami .

Prie šių duonelių galima pasigaminti balto padažo - smulkintuve smulkintos mirkytos saulėgrąžos, citrinos sultys, alyvuogių aliejus, vanduo ir truputis druskos. Šį padažą reikėtų gamintis prieš pat valgant, nes pastovėjęs jis tampa nebe toks gražus ir vienalytis. Dilgėlių dedame daugiau ne dėl skanumo, o dėl vitaminų ir naudingų medžiagų esančių jose.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Sigitai Minevičiūtei.