Reikės: 
* 300 g kokosų drožlių;
* 1-2 v. šaukštų agavų sirupo;
* 1 v. šaukšto kokosų aliejaus;
* gabalėlio vanilės lazdelės;
* žiupsniuko druskos;
* Vitamix smulkintuvo.

Gaminimas: kokosų drožles suberiame į smulkintuvą ir smulkiname lėčiausiu rėžimu keletą minučių kol kokosų drožlės virsta kokosų miltais, tuomet šiek tiek padidiname apsukas ir smulkiname toliau kol kokosų miltai virsta vientisa kremine mase. Į smulkintuve esantį kokosinį kremą dedame agavų sirupą, kokosų aliejų, prieskonius ir blenderiuojame toliau. Masė tampa nebe tokia vientisa, taip ir turi būti. Sudedame ją į kepimo popieriumi išklotą formą, labai gerai išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Po kelių valandų sukietėjusią masę išimame iš formos ir supjaustome nedideliais gabalėliais.

Pastabos:
* prieskonius ir priedus į kreminę kokosinę masę galima dėti pačius įvairiausius, nebūtinai vanilę. Tinka: kardamonas, gvazdikėliai, cinamonas, pipiriukai, kakava, mėtos, liofilizuotos uogos ir tt. 
* vietoje kokosų aliejaus galima naudoti riešutų sviestą.
* paruoštą masę galima dėti į saldainių gamybai skirtas formeles.

Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: FB "Veganiški receptai"