Šis tortas ne tik labai gražus, bet ir labai skanus. Baltąjai masei pasigaminti prireiks apie valandą mirkytų anakardžių, citrinos sulčių, medaus arba agavos nektaro, ištirpinto kokosų sviesto. Kokoso sviesto dedame iš akies, tarkim vidutiniam tortui, kurio skersmuo 16cm, galime dėti apie pusę puodelio. Jei įdėsime ir daugiau, tortas nuo to bus tik skanesnis ir sotesnis. Citrinos sulčių dedame tiek, kad riešutų tešla įgautų varškės skonį, būtent toks skonis ir reikalingas šiam tortui. Padeliui reikės sumaltų džiovintų slyvų, paskaninimui apie saujos sausų kavamale arba Vitamix smulkintuvu maltų migdolų, trupučio cinamono.

Visus baltajai masei skirtus komponentus sumalame Vitamix smulkintuvu, o padeliui skirtas slyvas, migdolus bei cinamoną sumaišome.

Imame norimą formelę ir jos dugną išklojame griežinėliais supjaustytomis šviežiomis braškėmis, užpilame baltąja mase ir dedame į šaldytuvą sustingti. Jei nepagailėjome kokosų sviesto, masė ims stingti dar ją maišant. Ant sustingusios baltosios masės kruopščiai išklojame slyvų ir migdolų sluoksnį. Galiausiai tortą apverčiame ir turime nuostabų, labai skanų ir vasariškai gaivų tortą.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Sigitai Minevičiūtei.

{JFBCGraph image=https://www.zaliavalgis.lt/images/stories/8.jpg}