Sijoti ruginiai miltai malami akmeninėmis girnomis, po to leidžiami per sijoklį, kur atsisijoja sėlenos ir pasijoti ruginiai miltai. Šių miltų frakcija panaši kaip įprastų baltų miltų. Jie naudojami ruginei duonai, sausainiams ar kitiems kepiniams kepti, pakeičiant įprastus kvietinius miltus.
Maistinė vertė: energinė vertė 1404kJ/335kcal, riebalai 1,1g, iš kurių sočiųjų riebalų 0,15g, angliavandeniai 77g, iš kurių cukrų 0.50g, skaidulinės medžiagos 7,5g, baltymai 7,1g, druska 0g.
Alergenai: glitimas.
Laikymo sąlygos: sausoje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje.
Kilmės šalis: Lietuva.
Gamintojas: Zelbukis.