Smilgių ūkio aliejinėje aliejus spaudžiamas temperatūrai nepakylant daugiau nei 35 ° C - taip išsaugomos visos augalų sėklose esančios naudingos medžiagos. Dėl tokios spaudimo technologijos aliejus yra „gyvas“ - visiškai natūralus, nerafinuojamas ir nefiltruojamas: spaudžiamas, po to leidžiama natūraliai „nusėsti“ nuosėdoms ir išpilstoma.
Naujausio derliaus Smilgių ūkyje užaugintų pluoštinių kanapių sėklų aliejus.
Sudedamosios dalys: pluoštinių kanapių nerafinuotas aliejus.
Maistinė vertė (100 ml): energinė vertė – 900 Kcal / 3699 kJ, baltymų 0 g, riebalų 99.96 g, sočiųjų riebalų 7 g, angliavandenių 0 g, iš jų cukrų 0 g, skaidulų 0 g, druskos 0 g
Smilgių ūkio spaudžiamas aliejus nuo 2015 m. pripažintas Lietuvos tautinio paveldo bei kulinarinio paveldo produktu.
Kilmės šalis: Lietuva.