Ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus „La Molazza“ iš Pietų Italijos. Tai aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus, išspaustas šaltuoju būdu iš alyvuogių tik mechaniniu būdu. Švelnaus, malonaus skonio. Rūgštingumas 0.25% (maks. 0.8%). Tinka gardinti paruoštą maistą, troškinti, trumpai kepti. Tinka ir odos priežiūrai.
Skonis šiek tiek aštresnis nei „Coriolanum“, bet lyginat su rinkoje esančiais extra virgin alyvuogių aliejais, gana švelnus.
Auginamas ir spaudžiamas Kalabrijos regione, netoli Corigliano Calabro ir Sibari miestelių privačiame, šeimos valdomame alyvuogyne. Vietovės pavadinimas išvertus reiškia „alyvmedžių žemė“.
Spaudžiama ne vėliau nei per 12 val. surinkus alyvuoges. Ūkyje kontroliuojama ekologinė žemdirbystė ir kilmės vieta (kadangi itališki aliejai gana dažnai klastojami). Extra virgin kategorijos alyvuogių aliejaus gamyboje spaudimo metu kontroliuojama temperatūra, ji nepakyla aukščiau 27ºC, tad aliejus tinka ir žaliavalgiams (raw).
Kadangi sudėtyje dominuoja mono-nesočiosios riebalų rūgštys, alyvuogių aliejus tinka troškinti ir trumpai kepti neaukštoje temperatūroje. Tai nepriekaištingas pasirinkimas skonio atžvilgiu. Tačiau norint išsaugoti visas vertingąsias šio aliejaus maistines savybes, geriausia jį naudoti nekaitintą: pilti ant salotų, į sriubas, košes, kitą jau pagamintą maistą.
Tamsaus stiklo butelyje.
Sudedamosios dalys: ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus*.
*Sertifikuota ekologiškumo sertifikatu IT-BIO-06 Agricoltura Italia
Maistinė vertė (15 ml) – 120 kcal: riebalų 14 g (22% RMV) (iš jų sočiųjų 2 g (2% RMV); mononesočiųjų 10 g, polinesočiųjų 2 g, transriebiųjų 0 g), angliavandenių 0 g, baltymų 0 g, natrio 0 mg, cholesterolio 0 mg.
RMV – referencinė maistinė vertė yra paskaičiuota 2000 kcal dienos kalorijų normai. Jūsų suvartojamas referencinis maistinis kiekis gali būti mažesnis ar didesnis priklausomai nuo suvartojamo kalorijų kiekio per dieną.
Rūgštingumas 0.25% (maks. norma 0.8%, labai geram aliejui – maks. 0.3%),
peroksidų kiekis 6.8 meq/kg (maks. leistinas 20 meq/kg),
ultravioletinių spindulių absorbcija (Delta K) -0.001 nm (maks. leistinas 0.01 nm).