Kynva (bolivinė balanda, angl. quinoa) - neseniai „atrastas“ 6000 metų senumo augalas, naudojamas maistui bei kosmetikoje. Subalasuotas rinkinys žmogui reikalingų devynių esminių amino rūgščių. Puiki alternatyva ryžiams ar kuskusui. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais, arba saldžią su pienu (kokoso, sojų ar migdolų pienu), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų. Iš kynvos gaminami ir makaronai bei miltai.
Raudonosios bolivinės balandos grūdai yra intensyvesnio skonio nei baltosios, ilgiau verda, išlieka šiek tiek traškūs.
Tinka vegetarams, veganams. Gali būti glitimo pėdsakų. Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių.
Maistinė ir energetinė vertė 100 g: 1539 kJ/368 kcal; riebalų 6,01 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 0,71 g), angliavandenių 57,1 g (iš jų cukrų 1,34 g) baltymų 14,1 g, druskos 0.01 g.
Sudėdamosios dalys: ekologiški raudonosios kynvos grūdai*.
*Sertifikuota ekologiškumo sertifikatu LT-EKO-001 (ne ES žemės ūkis).
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
Grynasis kiekis 500 g.
Kilmės šalis: Peru.
Gamintojas: Du Medu UAB, Lietuva
! Žalio maisto kokybė.