Bolivinė balanda (kynva) lengvai paruošiama maistui: pirmiausia sėklas gerai perskalaukite šaltame vandenyje, tada suberkite į švarų šaltą vandenį (santykiu 1:2) ir virkite apie 15 min. Išvirusios bolivinės balandos sėklos gerokai „padidėja“, pakeičia formą – kruopos tampa spiralės formos, yra traškios. Prieš verdant galima sėklas apkepti keptuvėje.
Kynva receptuose gali būti pakeičiama vietoj avižų. Išvirtos kruopos, sumaišytos su vaisiais, riešutais ir/ar medumi, gali tapti puikiais pusryčiais. Vegetariškuose patiekaluose kynva dažnai naudojama dėl tekstūros.
Sudėdamosios dalys: ekologiški kynvos grūdai*.
*Sertifikuota ekologiškumo sertifikatu LT-EKO-001 (ne ES žemės ūkis).
Kilmės šalis: Peru.
Pakuotojas: Du Medu UAB