„Balzamas širdžiai“ – tai tūkstantmečius skaičiuojančio acto-oksos, susijungusio su saulės išbučiuota ir Žemės išmyluota gudobele, produktas. Žemaitijoje kruopščiai rankomis rinktos sultingos uogos užpilamos rūpestingu, daugiasluoksniu, turtingo skonio, brandintu ąžuole su acto „motinėle“, obuolių sidro actu.
Gudobelė nuo neatmenamų laikų vadinama širdies uoga, nes joje yra flavonoidų, rauginių medžiagų, organinių rūgščių, sacharidų, pektinų, karotinoidų, riebalinio aliejaus ir saponinų. Tokių naudingųjų medžiagų gausa gali prisidėti prie žmogaus organizmo funkcijų gerinimo: stiprinti širdies sistemą, t. y. jos raumenį, kraują ir kraujotaką, mažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį, normalizuoti kraujospūdį, gerinti kepenų veiklą, aktyvinti virškinimą, kovoti su senėjimo reiškiniais, valdyti menopauzės simptomus. Tad ir šis produktas yra sukurtas su energija pamaitinti ir nuraminti Jūsų širdį.
Spalva: saulės išbučiuota, gintarinė.
Aromatas: švelnus, minkštas.
Skonis: salsvas, ramus, su lengva rūgštele, apkabinantis.
Naudojimas: įpilkite šaukštelį balzamo į 100 ml vandens; balzamu galite apšlakstyti skanėstus ar naudoti išbandydami liaudies receptus..
Sudedamosios dalys: obuolių sidro actas su acto „motinėle“, gudobelė, gintaro rūgštis..
Ypatumai: pagamintas su acto „motinėle“ šaltos ir lėtos fermentacijos būdu, nepasterizuotas, nefiltruotas, be pridėtinio cukraus, tinka veganams.
Laikymo sąlygos: laikyti 0–20 ˚C temperatūroje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.
Vartojimo instrukcija: ant žaizdos nepilti.
Tinkamumo vartoti terminas neribojamas. Galimos natūralios nuosėdos.
Grynasis kiekis: 250 ml
Pagaminta: Žemaitijoje
Gamintojas: MB „Artrūna“, Lietuva