Reikės: 
* 1/2 puodelio anakardžių riešutų (kelias valandas mirkytų);
* 1/2 puodelio saulėgrąžų sėklų (per naktį mirkytų);
* 1 skiltelės česnako;
* 1/2 puodelio Engevita mielių dribsnių
* 1/3 puodelio vandens;
* 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
* 1 v.š. paprikos miltelių; 
* 1 v.š. druskos;
* 6-7 nori jūros dumblių lakštų, skirtų sušiams gaminti.

Gaminimas: visus ingredientus, išskyrus nori lakštus, dedame į Vitamix maisto smulkintuvą ir sumalame iki vientisos, kreminės masės. Po kelis šaukštus gautos masės dedame ant nori lakšto ir tolygiai paskirstome po visą paviršių nuo krašto iki krašto. Masę tepame kaip įmanoma greičiau, nes neužtepti nori lapo kraštai ima banguotis. Taip aptepame visus nori lakštus. Paruoštus jūros dumblių lakštus sudedame į Sedoną maisto džiovintuvą ir 48 laipsnių temperatūroje džioviname 2 val. Po dviejų valandų nori lakštus maistinėmis žirklėmis sukarpome norimomis formomis, talpiname atgal į maisto džiovintuvą ir toliau džioviname dar 4-6 valandas kol jie taps traškūs.

Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: FB "Veganiški receptai"