Reikės:
* 3 v.š. konservuotų avinžirnių skysčio (akvafabos);
* 100 ml tirpinto Nutiva šalto spaudimo kokosų aliejaus;
* 3 v.š. rapsų aliejaus;
* 5 v.š. kakavos;
* 1 v.š. sojų lecitino;
* 5 v.š. Keimling agavų sirupo;
* vanilės pupelių pastos.
Gaminimas:
Kambario temperatūros akvafabą mikseriu plakite 5-7 minutes, kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus nebetakios. Į maisto smulkintuvą Vitamix supilkite ištirpintą kokosų aliejų, rapsų aliejų, agavų sirupą, kakavos miltelius bei sojų lecitiną ir viską švelniai suplakite iki vientisos konsistencijos. Aliejų mišinį atsargiai, bet gerai įmaišykite į akvafabos putas. Paruoštą masę supilkite į „sviesto“ laikymui skirtą indą ir neuždengę dangteliu įdėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame: FB "Veganiški receptai"