Reikės:
* 3 kg pomidorų;
* 5 didelių raudonų paprikų;
* 4 didelių svogūnų;
* 1 galvos česnako;
* 1 stiklinės cukraus;
* 150 ml acto (naudojau obuolių actą);
* 5 v.š. druskos;
* 1 a.š. džiovinto baziliko.

Gaminimas: Nuplikytus pomidorus nulupame ir ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Nedideliais gabaliukais supjaustome ir svogūnus bei papriką. Susmulkintas daržoves dedame į puodą, beriame druską, cukrų bei baziliką. Verdame vieną valandą. Sudėję susmulkintą česnaką ir supylę actą paverdame dar kelias minutes. Kiek atvėsus virtai masei viską susmulkiname blenderiu "Vitamix".

Pastabos: 
* gaminant iš nurodyto kiekio produktų padažo gausis 2-2,5L
* jei planuojate padažo nesandėliuoti ilgesnį laiką, o vartoti iškart, cukraus ir acto tikrai užtektų mažiau (cukraus 2/3 stiklinės, acto 60m).

Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: FB "Veganiški receptai"