Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).
Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Džiovintos jūros daržovės dulse. Surinktos laukinėse jūrose. Natūraliai turi daug jodo, geležies, magnio, skaidulinių medžiagų. Kalcio ir baltymų šaltinis. Turi mažai cukrų ir riebalų.
Ryškiai raudonos dulse (palmaria palmata) yra populiariausios Atlanto jūros daržovės. Jų tekstūra minkšta, o skonis sodrus. Dulse dedamos į salotas, sriubas bei kitus patiekalus. Naudojama nedideliais kiekiais. Prieš naudojant nuplauti, pamirkyti 1-2 min. ir supjaustyti.
Maistinė vertė - 100 g (206 kJ/50 kcal): baltymų 4.6 g, angliavandenių 2.4 g (iš jų cukrų 0.3), riebalų 0.5 (iš jų sočiųjų - 0 g), skaidulų 8.6 g, druskos 0.5 g, jodo 1570 mg (1047% RMV).
Jodas yra labai svarbus sveikatai mineralas. Tačiau jo perteklius gali pakenkti skydliaukei. Dėl jūros daržovėse natūraliai esančio ypač didelio jodo kiekio rekomenduojama per savaitę suaugusiems neviršyti 5 g, vaikams iki 4 m - 1.7 g produkto.
Sudedamosios dalys: ekologiškos džiovintos jūros daržovės (lot. Palmaria palmata)*.
*Sertifikuota ekologiškumo sertifikatu ES-EKO-022-GA (ES/ne ES žemės ūkis).