Figmedžiai - vieni iš seniausiai žmonių auginamų ir naudojamų augalų. Šiuo metu yra žinoma daugiau kaip du šimtai penkiasdešimt rūšių figų medžių. Tūkstančius metų figmedžiai ir jų vaisiai buvo vertinami ir turėjo paklausą visame pasaulyje. Dar Antikoje figų vaisiai užėmė svarbų vaidmenį mitybos racione, jie simbolizavo klestėjimą ir vaisingumą. Pasak vienos legendos figas į Graikiją atnešė deivė Atėnė.
Auksinių figų skonis dar išskirtinesnis... Pietvakarių Ispanijoje, Estremadūros regione ekologiškai auginamos auksinės figos gauna ypatingai daug saulės, vėliau jos yra kruopščiai tvarkomos be sieros ar kitų priedų, o prinokę vaisiai lėtai džiovinami neaukštoje temperatūroje. Šios savito, sodraus skonio auksinės figos, atskleidžia mums medaus aromato paslaptis. Tai nuostabiai kreminės konsistencijos malonumas švelnia odele.
Džiovintos auksinės figos gali būti puikus užkandis tiek mėgaujantis ramiomis poilsio akimirkomis, tiek intensyvią dieną sporte, darbe ar kelionėje.
• džiovintos be gliukozės;
• be laktozės ir pieno baltymų;
• be kviečių ir glitimo;
• nenaudotos dirbtinės brandinimo technologijos;
• neapdorota garais;
• neapdorotos chemiškai.
Maistinė vertė (100 g): 1142 kJ/272 kcal, riebalų 1.3 g (iš jų sočiųjų 0.1 g), angliavandenių 55.1 g (iš jų cukrų 55.1 g), skaidulinių medžiagų 12.9 g, baltymų 3.5 g, druskos <0,05 g.
Sudedamosios dalys: ekologiškos auksinės figos*.
*iš ekologinių ūkių (sertifikuota DE-ÖKO-001 sertifikatu).
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
Grynasis kiekis 2.5 kg
Kilmės šalis: Ispanija
Ekologinis ūkininkavimas: DE-OKO-001
Gamintojas: Keimling Naturkost GmbH, Vokietija.
! Žalio maisto kokybė.
Kita informacija:
Figos pelnytai yra vienas seniausių maisto produktų visame pasaulyje. Jose gausu mums taip reikalingų angliavandenių, maistinių medžiagų, virškinimo fermentų, mineralų, amino rūgščių ir ne tik. Tai puikaus saldaus skonio, kalorijomis turtingas vaisius (100 g. ~250 kcal.).
Mėgautis šviežiomis figomis ištisus metus nėra galimybių, tačiau džiovintos figos nemažiau puikus, vertingas ir labai skanus produktas. Džiovintų figų sudėtyje yra tokios nuostabios sudedamosios dalys kaip:
• vitaminai - pavyzdžiui, vitaminas C ir E, vitaminai B1, B2, B6, pantoteno rūgštis, biotinas ir folio rūgštis;
• mineralai - ypač tokie kaip kalis, kalcis, fosforas, magnis ir geležis;
• amino rūgštys;
• fermentai.
Šaltinis: http://www.keimling.de/goldfeigen.html