- Brokoliai yra super maistas. Juose yra gausybė biologiškai vertingų maistinių medžiagų, mažai riebalų, cukrų, daug baltymų.
- Brokoliai lengvai virškinami ir įsisavinami.
- Puikiai tinka ligonių ir sveikstančių žmonių maistui praturtinti.
- Brokoliuose esantys junginiai pasižymi sveikatą stiprinančiomis savybėmis.
- Puikus natūralus dažiklis - suteikia švelniai žalią spalvą.
- Berti į kokteilius, glotnučius ar košę. Puikiai tinka į padažus, garnyrus, sriubas ar troškinius.
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti ekologiški brokoliai.
Maistinė ir energetinė vertė 100 g: vertė 1250 kJ/299 kcal; baltymų 18,3 g, riebalų 2,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,3 g; angliavandenių 34,9 g, iš kurių cukrų 27,2 g; skaidulinių medžiagų 33,5 g, druskos (natūraliai esanti produkte) <0,01 g.
Naudojimas: brokolių milteliai yra švelnaus skonio ir puikiai tinka salotoms, kokteiliams, košėms, garnyrams, sriuboms, padažams ir troškiniams pagardinti. Tinka kaip natūralus dažiklis – suteiks švelniai žalią spalvą. Rekomenduojama dienos norma yra 1-2 arbatiniai šaukšteliai. Milteliai praturtins jūsų maistą biologiškai vertingomis medžiagomis.
Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; ryžiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
Kilmės šalis: Lietuvos ūkis.