Figmedžiai - vieni iš seniausiai žmonių auginamų ir naudojamų augalų. Šiuo metu yra žinoma daugiau kaip du šimtai penkiasdešimt rūšių figų medžių. Tūkstančius metų figmedžiai ir jų vaisiai buvo vertinami ir turėjo paklausą visame pasaulyje. Dar Antikoje figų vaisiai užėmė svarbų vaidmenį mitybos racione, jie simbolizavo klestėjimą ir vaisingumą. Pasak vienos legendos figas į Graikiją atnešė deivė Atėnė.
Džiovintos kalnų figos gali būti puikus užkandis tiek mėgaujantis ramiomis poilsio akimirkomis, tiek intensyvią dieną sporte, darbe ar kelionėje.
• džiovintos be gliukozės;
• nenaudotos dirbtinės brandinimo technologijos;
• neapdorota garais;
• neapdorotos chemiškai;
• be laktozės ir pieno baltymų;
• be kviečių ir glitimo.
Maistinė vertė (100 g): 1143 kJ/273 kcal, riebalų 1.3 g (iš jų sočiųjų 0.2 g), angliavandenių 55.1 g (iš jų cukrų 55.1 g), skaidulinių medžiagų 9.8 g, baltymų 3.54 g, druskos <0,01 g.
Sudedamosios dalys: ekologiškos kalnų figos*.
*iš ekologinių ūkių (sertifikuota DE-ÖKO-001 sertifikatu. Ne ES žemės ūkis).
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
Grynasis kiekis 400 g.
Kilmės šalis: Turkija.
Gamintojas: Keimling Naturkost GmbH, Vokietija.
! Žalio maisto kokybė.