Agar Agar milteliai yra natūrali augalinė želatinos alternatyva, pagaminta iš jūros bumblių. Šie miteliai puikiai tinka želė, drebučių, ledų, guminukų gamyboje bei yra plačiai naudojamas kulinarijoje.
Agar Agaro miltelių naudojimas paprastas - jį, kaip ir želatiną, reikia ištirpinti verdančiame vandenyje ar kitame skystyje. Nors kaip ir želatina Agar Agar milteliai neturi nei skonio, nei kvapo, bet gaminiams jie suteikia tirštesnę ir standesnę konsistenciją. Tekstūra ir pojūtis valgant gaminius su agar agar'u taip pat šiek tiek kitoks nei gaminių su želatina, pastarieji greitai tirpsta burnoje, o gardumynus su agaru reikės kramtyti.
Agar Agar milteliai turi mažai kalorijų, bet juose gausu naudingų mikroelementų ir ląstelienos.
Sudedamosios dalys: 100% ekologiški Agar Agar milteliai.
*Sertifikuota ekologiškumo sertifikatu LT-EKO-001 (ES žemės ūkis).
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė
|
1503 kJ/354 kcal
|
Riebalų
|
0,5 g
|
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių
|
0,005 g
|
Angliavandenių
|
80,7 g
|
- iš kurių cukraus
|
0,5 g
|
Skaidulinių medžiagų
|
7,7 g
|
Baltymų
|
1,0 g
|
Druskos
|
0,45 g
|
Naudojimas: Agar Agar miltelius reikia ištirpinti verdančiame vandenyje ar kitame skystyje. Galima naudoti visur, kur reikia pakeisti želatiną. Puikiai tinka želė, drebučių, ledų, guminukų gamyboje.