Be kofeino, todėl ja mėgautis galite tiek ryte, tiek vakare.
Sudedamosios dalys: paprastojo ąžuolo (Quercus robur) gilių branduoliai 100 %.
Senovėje ši kava gerta siekiant atgauti jėgas po ligų, pagimdžius, augant. Šių dienų mokslo tiriama kaip daugybės biologiškai aktyvių junginių, polifenolių, stebinančių antioksidaciniu aktyvumu – taninų, elago rūgšties ir kt. šaltinis.
Savybės: gausi antioksidantų, galinti palankiai veikti virškinimo sistemą ir medžiagų apytaką.
Gilėse esantys vertingi mikroelementai, amino rūgštys, baltymai, lipidai ir įvairūs steroliai šauniai papildo mitybą.
Skonis: pagal išieškotą receptūrą gilės paruošiamos taip, kad įgautų prabangų, švelnų karamelės skonį su graikinių riešutų ir ruginės duonos natomis.
Itin gardu su aguonų, avižų pienu ir/ar grietinėle, medumi. Skanaus!
Gaminimas: 1 a. šaukštelį kavos užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 5-7 min.
Pakuotės užtenka ~20 puodelių.
Grynasis kiekis: 100 g
Kilmės šalis: Lietuva.
1. Įberkite 1 a. šaukštelį kavos į puodelį. Užpilkite verdančiu vandeniu ar mėgstamu pienu, palaikykite 5-7 min.
2. Tradicinis ruošimo būdas: užvirkite 250 ml vandens, įberkite 1 arb. šaukštelį kavos ir virkite 3-5 min. Įpylę tiek pat pieno, dar pavirkite 1 min.
Gardu su medumi, sviestu, cinamonu.
Tinka ruošti visų tipų kavinukais ir pusiau automatiniais (nemalančiais) kavos aparatais.