Alyvuogių aliejus Liophos gaunamas tik iš Koroneiki veislės alyvuogių, iš derliaus, renkamo antruoju derliaus nuėmimo laikotarpiu, gruodžio ir sausio mėnesiais, kai alyvuogės pradeda nokti. Alyvuogių spalva skiriasi, nes yra neprinokusių, prinokusių ir pusiau prinokusių alyvuogių. Tai idealus derliaus nuėmimo laikotarpis, o gaminamas alyvuogių aliejus yra intensyvaus skonio ir aromato, tinkamas valgyti žalią salotose ar ruošti maistą.
Jis pasižymi geromis organoleptinėmis savybėmis, jame gausu antioksidantų, vitaminų, provitaminų, mineralų ir fenolių. Šiam alyvuogių aliejui būdinga geltona ir žalia spalva. Ekstrahavimas vyksta Stamatakos alyvuogių malūne be separatoriaus ir žemesnėje nei 20 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Tai garantuoja maksimaliai išsaugoti visus jo organoleptinius faktus.
Šio alyvuogių aliejaus rūgštingumas yra labai mažas (<0,3%), nes vaisiai surenkami ir spaudžiami tą pačią dieną šeimos ūkio alyvuogių malūne. Alyvuogių aliejus iš karto laikomas nerūdijančio plieno talpyklose, kurios pripildytos azoto, kad deguonis nepablogintų jo gerųjų savybių.
SGN – saugoma geografinė nuoroda.
Kad išspausti 1 kg. šio puikaus aliejaus, prireikia apie 7-8 kg. neprinokusių ir pusiau prinokusių alyvuogių.
Maistinė ir energetinė vertė 100 ml: energetinė vertė 824 kcal/3389 kJ; bendrai riebalų 91,6 g., iš jų: sočiųjų riebalų 12,8 gr., mononesočiųjų riebalų 70,5 gr., polinesočiųjų riebalų rūgščių 8,3 gr.; angliavandenių 0,0 gr.; iš jų cukraus 0,0 gr.; maistinių skaidulų 0,0 gr.; baltymų 0,0 gr.; druskos 0,0 gr.
Grynasis kiekis: 750 ml
Geriausias iki: 2025/03
Laikyti: tamsioje vietoje.
Kilmės šalis: Graikija
Gamintojas: Graikija, Mikos Stamatakos ekologinis ūkis.